Version in English:

For version in English, please click here


OBS. Denne blog opdateres ikke længere.
I stedet er du velkommen til den Facebook-gruppe, jeg har startet med emnet Nonduality - Oneness - Advaita.
Du kan finde gruppen ved at klikke her.


Introduktion
Non-dualitet er en spirituel lære med urgamle rødder. Den ses også ofte betegnet med sanskrit-ordet Advaita.
Non-dualitet er min oversættelse af det engelske "non-duality". Det kunne med god ret også oversættes med "ikke-dualitet" eller "non-dualisme", men jeg har valgt at bruge betegnelsen non-dualitet gennem hele bloggen.
Formålet med bloggen er udelukkende at dele oplysninger og henvisninger til bøger og websteder om non-dualitet, jeg har haft stor glæde af. Derimod ønsker jeg på ingen måde at udgive mig for at være "ekspert" på området.

Eventuelle spørgsmål kan mailes til mig på citron16@gmail.com

Med non-dualitet stopper al spirituel søgen. Som Nisargadatta Maharaj påpegede, "the seeker is the sought" - "den søgende er selv det, der søges efter".
Hvorfor søge efter "befrielse fra lænkerne", når der ingen lænker er, og intet at befri?



mandag den 4. oktober 2010

Overblik over bloggen

Bloggen omfatter indtil videre flg. indlæg:

- August 2010:
- September 2010:
- Oktober 2010:

Jeff Foster

Hvis man leder efter noget der går helt ud til kanten - og vælter ud over den - så er Jeff Foster en af de rette at bruge energi på! Han vender konsekvent hele bøtten på hovedet, så man ser alle sine bekvemme forestillinger om spiritualitet, non-dualitet, "opvågnen" og "oplysning" ligge ramponeret nede på gulvet.

Jeff Foster tilhører en yngre generation af lærere i non-dualitet. Han fik en universitetsgrad i astrofysik i 2001, og oplevede i de følgende par år en "spirituel opvågnen". Jeff er hjemmehørende i England, men som det fremgår af hans webside, rejser han flittigt rundt i både Europa og USA for at afholde møder og seminarer. Der afholdes ofte møder med ham i lande som Holland og Belgien, så der er rige muligheder for danskere til at tilbringe tid med ham personligt, uden at det skal koste en halv formue eller en overvældende masse rejseri. I Storbritannien er der tilsyneladende ofte seminarer med Jeff i Findhorn i Skotland, hvis man drømmer om at besøge dette brændpunkt for spirituelt søgende. Check selv Jeff's mødekalender.

Jeff Foster "bekender sig" helt klart til non-dualitet/advaita, og bruger ofte termer fra denne lære. Men jeg har intetsteds set ham udtale, at han tilhører en bestemt "linje" af lærere eller mestre inden for non-dualitet, det være sig Nisargadatta Maharaj eller andre. Men det er for mig personligt også rablende ligegyldigt i sidste ende. Hovedsagen er den power og konsekvens, Jeff udtrykker sig med. Han går aldrig på kompromis med etablerede illusioner om fx at være "oplyst" eller "opvågnet". Og lige som andre lærere i non-dualitet, jeg har omtalt, påpeger han vedholdende det i sidste ende nyttesløse i spirituel søgen.

Der kan fås flere bøger og DVD'er med Jeff Foster, man kan finde info om det hele på hans tidligere omtalte webside. Her findes også interviews med ham til gratis download. I den glimrende bog "An Extraordinary Absence" kan man læse Jeff's beretning om hans personlige proces fra desperation på kanten af selvmord, til opvågnen og klarhed. Det er bevægende læsning! Bogens undertitel "Liberation in the Midst of a Very Ordinary Life" (Befrielse midt i et meget almindeligt liv) slår allerede hele grundtonen an. Det er en gigantisk illusion, at der skulle være bestemte særlige forudsætninger for frigørelse. Om vores tilværelse er glorværdig eller ej, er aldeles betydningsløst.